8 Meest Voorkomende Diamond Painting fouten

De 8 meest voorkomende Diamond Painting fouten

Diamond Painting is een ontspannende en leuke hobby, maar soms kom je problemen tegen. Hier zijn de 8 meest voorkomende fouten bij Diamond Painting en tips om ze op te lossen.

Lees verder om je Diamond Painting ervaring te verbeteren en meer te genieten van je hobby!

1. Je mist steentjes

We beginnen met een foutje dat eigenlijk onze schuld is. Soms gebeurt het dat je steentjes mist, ondanks dat we bij Angels Diamond Painting ons best doen om al onze Diamond Painting pakketten te voorzien van genoeg steentjes en zelfs nog meer dan je nodig hebt. Maar soms komt het wel eens voor dat je toch een kleurtje mist, puur omdat het inpakken van de pakketten mensenwerk is.

Gelukkig is deze heel gemakkelijk op te lossen! Neem gewoon contact op met onze klantenservice via e-mail of WhatsApp en wij zorgen ervoor dat de ontbrekende steentjes kosteloos worden nageleverd.

 

2. Mijn steentjes blijven niet plakken

De Diamond Painting steentjes blijven meestal goed zitten op de lijm op het canvas, maar soms kan er eentje afspringen of verplaatsen. Meestal kan het steentje gewoon weer op zijn plaats worden gedrukt met behulp van een pincet of je Diamond Painting pen.

We raden je wel aan om het afgewerkte stuk plat te bewaren en te vermijden dat de lijm uitdroogt op de stukken waar je mee bezig bent. Een goede manier om dit te doen is om de beschermfolie in stukjes te knippen en pas weg te halen wanneer je daadwerkelijk aan dat deel begint.

 

3. Verkeerde kleur gebruikt

Met soms wel tientallen verschillende kleurtjes die ook nog eens veel op elkaar kunnen lijken, kan het zomaar gebeuren dat je een kleur op de verkeerde plek plakt. Helaas is de enige manier om dit te herstellen het voorzichtig losmaken van de kleuren met een pincet, maar pas op dat je de lijmlaag op het canvas niet al te veel bekrast terwijl je ze eraf schraapt. Doe dus voorzichtig, maar wees niet bang om goed te trekken!

Het steentje bewegen werkt alleen als de lijm nog plakkerig is, dus controleer dit tijdens je werk. De beste manier om dit soort kleine foutjes te voorkomen is om georganiseerd te blijven.

Je kunt bijvoorbeeld elke kleur aan de zijkant labelen met een 'voorbeeld steentje' (geen zorgen dat je net dat ene steentje tekort komt, je hebt er echt genoeg!) om ze goed uit elkaar te houden.

Of werk slechts met één kleur tegelijk en bewaar de verschillende kleuren in aparte gelabelde zakjes of onze handige luxe opbergkoffers. Zet het kleurnummer op elk zakje of doosje en misschien zelfs het symbool! Georganiseerder kan bijna niet. 

 

4. Mijn steentjes liggen scheef

Dit is een vrij veel voorkomende fout wanneer je met vierkante steentjes werkt. Deze moeten natuurlijk veel preciezer geplakt worden dan de ronde steentjes. Als één rij scheef gaat, kan de hele painting er een beetje krom uit gaan zien.

Maar geen paniek! Neem een pincet, lineaal of zelfs de rand van een mes om de steentjes in een rechte lijn te duwen. Ronde steentjes zijn dus wat makkelijker om geplaatst te worden, maar mocht het hier ook misgaan, kunnen ook deze weer op hun plek geduwd worden.

Ook dit kan alleen worden gedaan als de lijmlaag nog kleverig is, dus controleer elke rij terwijl je aan het painten bent! Maar het allermakkelijkst is natuurlijk onze rechtlegger/steentjescorrector. De naam zegt het al, dé perfecte tool om jouw steentjes zo recht mogelijk te krijgen.

 

5. Mijn steentjes zijn op de grond gevallen

Oh jee... mijn steentjes zijn op de grond gevallen! De beste manier om ze weer op te rapen is ze te vegen, maar omdat ze zo klein zijn, kun je het beste een eenvoudige stoffer en blik gebruiken. En als het even kan, bouw dan wat statische elektriciteit op het veegblad. Het zal helpen de steentjes aan te trekken.

Ook kun je de steentjes natuurlijk één voor één met de hand oprapen, maar met de hoeveelheid steentjes is dat misschien onbegonnen werk. Je kunt ook een steelstofzuiger op de lage stand gebruiken.

Als je niet wilt dat de steentjes hun schittering verliezen, knip dan een stuk nylonkous af en rol deze over de stofzuigerslang met nog een klein stukje naar de binnenkant. Houd de kous of panty goed vast of maak het stevig vast door er een elastiekje omheen te doen en zuig alle gevallen steentjes rustig op. Trek de kous of panty er voorzichtig uit en leeg het in een bakje om de steentjes, en misschien een beetje vuil, eruit te sorteren.

 

6. Canvas rolt op

Genoeg foutjes met steentjes. Nu door naar het canvas. Deze bijvoorbeeld: ik heb mijn canvas opgerold en nu krijg ik het niet meer plat.

Probeer met een deegroller over het canvas te rollen (met de lijmlaag nog bedekt onder de beschermlaag natuurlijk) aan de voor- en achterkant van het canvas.

Als dat niet werkt, plak de randen dan aan alle kanten, helemaal over de hele lengte, op een harde ondergrond zoals een bureau of tafel en werk de painting op deze manier af.

Als dat óók niet gaat, kun je het canvas onder een paar zware boeken (of zelfs onder de matras) leggen om die krullen in een mum van tijd te temmen. 

 

7. Hele beschermlaag in 1 keer verwijderd

De hele beschermlaag in één keer verwijderen is niet zo handig. Natuurlijk kan het verleidelijk zijn om deze laag helemaal eraf te halen zodat je goed kunt zien hoe de painting eruit gaat zien. Maar als je dit doet, wordt de plaklaag blootgesteld aan dingen als stof of vuil, misschien wel haren van je kat of hond, waardoor de steentjes niet goed zullen blijven plakken.

Ook kan het dan gebeuren dat delen van het canvas zullen uitdrogen, nog voor je eraan kunt beginnen!

Om dit te voorkomen, is het verstandig om in delen te werken. Dit kan in banen zijn van boven naar beneden of in blokjes. Je krijgt dan ook een extra goed gevoel van voldoening als elk stukje weer af is!

8. Eigen foto Diamond Painting niet gelukt

Mijn Eigen Foto Painting is niet helemaal goed gelukt! Als je een Eigen Foto Diamond Painting, oftewel Custom Diamond Painting gaat bestellen kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Je moet bepalen op welk formaat je je Diamond Painting wilt bestellen en of je wilt werken met vierkante of ronde steentjes.

Natuurlijk zijn ze fantastisch om te maken, maar het resultaat zal alleen maar naar wens zijn wanneer je je goed voorbereidt. Wanneer je je aan de volgende richtlijnen houdt, kan het bijna niet misgaan: 

💎 De foto moet van hoge kwaliteit zijn en deze moet goed scherp zijn.

💎 Gebruik een heldere foto met voldoende licht erin.

💎 De foto moet zo min mogelijk donkere schaduwen bevatten, vooral in gezichten.

💎 Zorg dat het onderwerp in de foto niet te ver weg staat.

💎 Kies een groot formaat om geen details te verliezen.

💎 Kies een geschikt formaat bij jouw gekozen foto, dus bestel geen vierkante painting wanneer je foto een rechthoekige afmeting heeft en andersom.

💎 Houd er altijd rekening mee dat een Diamond Painting nooit helemaal hetzelfde kan zijn als de originele foto, dus kleuren en details kunnen een beetje afwijken.

💎 Hoe groter het formaat, hoe beter het resultaat.

💎 Maak de painting altijd eerst helemaal af en oordeel dan, vaak wanneer je de painting met een afstandje bewondert, zal de foto zichtbaar worden.

💎 Voel je vrij om van tevoren om persoonlijk advies te vragen of een layout aanvraag te doen!

 

Bovenstaande foutjes overkomt iedereen wel eens! Gelukkig kunnen de meeste problemen die zich voordoen tijdens het werken aan een Diamond Painting worden opgelost door goed georganiseerd te zijn voordat je begint.

Met een beetje goede voorbereiding en handige tools & accessoires kom je al een heel eind!

Wat is jouw ergste ramp die je hebt gehad tijdens het painten? En hoe heb je het opgelost? Deel het met ons!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.